Hestelivet

Hestelivet er det beste livet

Etter en lang dag på jobb, er det ingenting som er bedre enn å bare kunne ta på seg ridestøvlene og gå tilbake til stallen igjen. Det er spesielt herlig nå som våren endelig har kommet! Det er så deilig å bare kunne slappe av, koble av en stund og ha en hyggelig, avslappende og få kvalitetstid med hesten din. Hver gang jeg går inn i stallen og kjenner stall-lukten blir jeg skikkelig varm inni meg. Jeg forbinder det med glede, trygghet og fritid. Dette er drømmestedet mitt på jorden. Min høyeste drøm er å en dag kunne jobbe som profesjonell sprangrytter og kunne drive med sprangridning på heltid.

En vanlig dag i stallen

For å beskrive hvordan en vanlig dag i stallen ser ut for meg, så står jeg opp kl. 6, går til stallen, der jeg tar opp grimen min og går så ut til paddocken og ser etter hesten min. Det er flere hester i paddocken og vanligvis kommer hesten min med en gang, men noen ganger må jeg kanskje klappe de andre hestene først for at hun skal bli sjalu og komme til meg. Der tar jeg på henne grimen og leier henne inn i stallen. I stallen børster jeg henne med en rotbørste og passer på å børste over hele kroppen, både man og hale hver dag. Jeg har brukt mange rotbørster opp gjennom årene og velger nå kun kvalitetsprodukter, de både holder bedre og er mer behagelige for hesten. Jeg kjøper alltid hestetilbehør i hestebutikker som har fokus på kvalitet i produktene sine og de har gjerne et bredt og unikt sortiment. Forrige gang kjøpte jeg en myk fleecegrime fra Back on Track som jeg liker veldig godt! Kjøpte også en fin nesereim og en sharlock i fargen racing green til min hestevenn fra merket Denni Design. Hvis du lurer på hva en sharlock er, er det som en større vojlock. Elsker å drømme meg bort i en virkelig god hestebutikk.

Rundt 8 om morgenen forer jeg, før jeg slipper hesten ut i paddocken igjen rundt 8.30. Rundt 16 er jeg tilbake i stallen igjen og da møkker jeg først ut av boksen og så fikser jeg lunsj og kveldsmaten, fyller høyposer og legger litt høy i boksen. Så tar jeg hesten inn og børster over henne igjen med en rotbørste. Godt hestestell er viktig for at både hesten og deg skal ha det bra. Etter det er det oppsaling. For meg er det viktig å ha en sal som er funksjonell, har god kvalitet, er lett å vedlikeholde og ser bra ut. En annen viktig ting å huske på er at salen ikke må skade hesten. Det finnes saler av god kvalitet å kjøpe i dag som har et spesielt materiale som former seg etter hesten og som ikke skaper noen dårlige trykkpunkter. Jeg har både dressursal og til sprangbruker jeg sprangsall. Jeg har forskjellige sjabraker som jeg bytter på. Jeg har også på et klassisk brunt hodelag med nesereim og tredelt bitt. Til dressur har jeg mer dressurbeskyttelse, til sprang bruker jeg beskyttelse fra ZANDONÀ. Jeg trener i paddocken eller i ridehallen og går alltid utendørs. Etter økta skyller og vasker jeg hesten min skikkelig så hun blir skikkelig fin når hun går tilbake i boksen hvor hun får mat rundt kl. 18.00. Så blir det kveldsmat rundt 20 og etter det kysser jeg henne god natt og drar hjem.

Mine beste tips om gode kvalitetsprodukter til hesten

Som jeg nevnte, elsker jeg å drømme meg bort i gode hestebutikker eller på nett. For meg er kvaliteten, funksjonaliteten og sikkerheten til produktet det viktigste og helst skal de ha et bredt og unikt sortiment. Jeg vil bli inspirert og elsker alle høst- og vårnyhetene som kommer hvert år. Til hesten kjøper jeg nesten bare produkter fra merkene Bucas, Shires Equestrian, Back on Track, Denni Design, Aesculap, Squadron, Safe Riding, ZANDONÀ, Oster, NAF, Kerbl og Catago. Her finner du alt fra hestedekken, islandshest produkter, eksklusivt hesteutstyr, klippere, benbeskyttelse til sikkerhetsvester og mye mer. Dyrebutikken Petster har lang erfaring innen hestebransjen og når det kommer til hestetilbehør har de nøye valgt ut de beste produktene for deg og din hest.

Mine beste tips om gode kvalitetsprodukter for rytteren

Når det gjelder produkter til rytteren, vil jeg også understreke viktigheten av kvalitet, funksjonalitet og sikkerhet. Hvem vil for eksempel ha en ridehjelm eller sikkerhetsvest som ikke beskytter deg ordentlig hvis du faller av hesten? Mine beste tips til hjelmer kommer fra One K, Back on Track & Casco. Litt om dem her:

Ridehjelmer fra One K har et stilig og eksklusivt design, er laget av den nyeste teknologien, er av god kvalitet og sitter også komfortabelt på hodet. Alle hjelmer er selvfølgelig godkjent av VG01. En annen kjent hjelmprodusent er Back on Track. Der finner du blant annet ridehjelmen EQ3 Lynx som ble best i test av Folksam 2018. Back on Track er den eneste som selger ridehjelmer med MIPS Brain Protection System på hjelmene sine som er et innovativt system med teknologi som imiterer hodets egne funksjoner. Det betyr at ved en ulykke beskytter hjelmen bedre og beskytter også mot rotasjonsbevegelser. Casco har ridehjelmer for både barn og voksne – selvfølgelig med sikkerhet som høyeste prioritet. Velg mellom fine standardfarger eller deres mønstrede og glitrende ridehjelmer. Alle er både komfortable og superfine! Angående sikkerhetsvester så tror jeg det beste er laget av HELITE.

De kuleste rideklærne.

Når det kommer til rideklær, har dyrebutikken Petster full kontroll på hvilke merker som skal være med. Her finner du merker som Pikeur, Stierna, Mountain Horse, Uhip og Cavallo. For stilige sko og ridestøvler vil jeg anbefale merket Muckboot. Hestelivet blir så mye morsommere med stilige rideklær!

Hesten – et beundringsverdig og elskelig dyr

Fantastisk hvordan hester alltid har vært et beundret og elskelig dyr. Fra hvordan den ble brukt som en viktig funksjon for blant annet landbruket til i dag hovedsakelig brukes til sport, avl og rekreasjon. I dag er verden full av hesteraser og det finnes over 170 raser av hester og ponnier i alle mulige størrelser og fasonger. De vanligste er varmblods sportshester som brukes i trav, galopp og sprang for å nevne noe. Her i Sverige har vi tamrasene Nordsvensk, brukshest og Gotlandsruss som brukes til ridning, kjøring og trav.